По какъв начин колите за скрап се рециклират

scrap carsЗамисляли ли сте се как точно се рециклират колите, през какви процеси преминават, какво реално се случва с тях.

Първо малко след като решите, кой да отнесе вашата лека кола за скрап е той да ви изплати пазарената сума пари, уредите документацията и транспортират колата, след което се разполага на мястото там където ще бъде започната подготовката и.

Стартира се с най-важният компонент от гледна позиция на безопасност – горивния резервоар. Бензина се изпразва а точно след това самия контейнер се маха. Повода е, че там стоят бензинови пари и при евентуална искра е възможно да гръмне.

Неминуемо след този етап се минава на следващата стъпка. Премахване на други течности от автомобила. Отстранява се моторното масло от двигателя, като то се събира в специализирани контейнери и се заделя за друго преработване. Подобен метод се повтаря за водата за чистачките, антифриза и различни течности ако са на лице. Фреона от климатика несъмнено е нужно да се събере с необходимата методика и да не се пуска в атмосферата.

Батерията се разкача и се дава за отделно обработване, има олово в себе си и различни химикали например електролити. Батериите си имат друга процедура за обработване.

В другата стъпка автомобила се гласи за махането на елементите с неметално съдържание, които могат бързо да са откачени и отстранени от колата. Включвайки в това число пластмасови брони, огледала, гуми, стъкла и много други елементи.

В следствие на всичко това леката кола би могла да бъде смачкана. По този начин се достига по стегнат вид за превоз и съхраняване. Доста често не се пресоват, а директно се слагат на поточна линия отвеждаща си в една огромна машина, като започва да ги реже на миниатюрни късчета. Тя се нарича мелачка, нещо подобно на мелачаката в офиса, нарязващ листите на много малки парченца.

Надробената срап, която е получена е удобна да бъде изчистена от елементите с неметално съдържание, всичко това става най-бързо с голям магнит, като изтегля металите. През воден резервоар може спокойно да се отдели алуминия от пластмасите и платовете, които са останали.

И така в края на краищата вашия собствен автомобил се накъсва и прегрупира. Финалната скрап е удобна за преместване и може спокойно да се придвижва до разнообразни места по света или просто до определен завод, където ще я купят. Точно там тя бива претопявана и отливана в чисто нови профили, ламарини и заготовки за изграждане на други изделия от метал.

Натиснете тук: http://www.rovotel.com/top/дейности/стари-автомобили/