Разумно намирайте агенция и брокер!

apartments

В повечето държави брокер на имоти не е неприлична професия! Обаче по нашите географски ширини на мъжете и жените още не им е ясно, точно какви са задълженията на агента, или за точно какво му се плаща… и много често съществува причина в съмненията.

Бъдете изключително внимателни С ИЗБОРА НА БРОКЕР
• Разберете повече за фирмата, която би поела изследването на вашия имот.
• Вижте се лично с брокера от фирмата, който би поел вашия имот.

Поискайте от личния ви брокер да ви обясни:
• абсолютно всичко, което ще правите заедно- всяка крачка- от самата идея до завършването
• в какви времеви рамки ще се осъществи целият процес – от предварителното търсене по критерии, през самите огледи, до затварянето на сделката
• какво реално е необходимо да подготвите вие – документи, бележки, време
• какви са задълженията на дадения брокер – много ясно декларирани, а също за какво точно време ще е възможно да бъдат поети и изпълнени

Не разчитайте единствено на комуникацията по електронен път – дори и напълно да сте казали търсенията си – нищо не би могло да замени определен разговор. Най-хубаво поискайте лична среща! Вие трябва да си изберете, с точно кого да общувате – както фирмата агенцията, така и персонално брокер от компанията.

В случай, че личността или работното отношение на дадения брокер не ви се нрави – свържете се с шефа на компанията и изберете друг агент, който да започне с възложената работа, или направо поръчате възложената работа на съвсем друга фирма.

Изискайте обезателно друг агент, при положение че:
Ви показва оферти, които не отговарят на вашите изисквания.
Има наглостта да ви искат пари за извършване на огледи и в същото време ви правят оферти, които не са ок с вашите желания.
Вече са се врътнали няколко месеца, а той не ви е показал за оглед нищо, отговарящо на обявените първоначално от вас критерии.
Ви таксува пари за различни разноски, липсващи в договора помежду ви – пътни, адвокат и пр. Всичко това е абсолютно неудачно! Факт е, че за това вие плащате комисиона и дадените параметри са уточнени в договора измежду страните.

За да разберете още: кликни тук