Може ли да изберем геймърски преносим компютър – наръчник за новаци

laptop

Поради факта, че новите технологии нон-стоп се подобряват, броят на мъжете и жените, които предпочитат да си вземат мощни лаптопи вместо стационарни компютри се увеличава . Едно от основните плюсове на лаптопите е тяхната мобилност, позволяваща им без никакви проблеми да бъдат пренасяни навсякъде. Безсъмнение те са идеалния избор за тази част от потребителите, които са непрекъснато движение, а освен това и не заемат прекалено много място вкъщи като настолните.

Правилния избор на удачните геймърските лаптопи също може да стане невъзможна мисия за начинаещите в настоящата област. Истината е, че на пазара се предлагат адски много и най-различни модели и марки, с толкова интересни възможности.

Но пък как точно да вземете определен, отговаряйки напълно на исканията ви?

Уточнете с какви пари ще разполагате. Изберете рамка на цената и така ще ограничите кръга от опции на вашия избор. Можете да си закупите приличен геймърски преносим компютър на крайна цена от 800-1000лв., но ако бихте желали несъмнено мощна машина ще трябва да си отделите и приготвите 2 или дори 3 пъти повече за нея.

Най-важното нещо при нашия избор на мощен мобилен компютър е видео картата. В перфектния вариант вие ще желаете тя да бъде външна и със собствена памет минимум 1GB. При никакви обстоятелства не купувайте мобилен компютър с вградена карта на видеото, тъй като тя просто няма да може да издържи на тежките игри, и вие единствено ще си изхарчите парите напразно.

Друг по важност елемент е процесор. В перфектния вариант ще искате той да бъде минимум 2.5 GHz двуядрен, дори и 4-ядрен CPU. Cpu-то направлява бързината на процесите на вашия лаптоп. Запомнете следното: ако по-висока е GHz, много по-добре. Обикновено вие ще трябва да направите избор между Intel или AMD, а това са най-качествени производители на процесори.

Много важно е добре да вземете под внимание с точно колко рам памет се продава харесания от вас здрав мобилен компютър. Правилно би било да е с минимално 4Gb, а ако е с 6, 8 дори 12 ще е най-хубаво. Колкото повечко рам памет притежава вашия мобилен компютър и стабилна видео карта, толкова по-хубаво ще вървят любимите ви сериозни игри.

Докато следвате тези главни напътствия ще можете да откриете и вземете най-разумния преносим компютър за игри, изцяло съобразен с нуждите ви и бюджет.

Натиснете тук: лаптопи acer